"Цю нитку треба перерізати". Військовий експерт пояснив, чому важливо зруйнувати Кримський міст

По Кримському мосту необхідно завдати удару - і чим раніше, тим краще. Про це розповів військовий експерт і полковник запасу Роман Світан.

Він зазначив, що з військової точки зору, перше, що потрібно робити у будь-якій війні, це перерізати логістику, особливо мости.

За його словами, саме через окупований півострів йде постачання військ насамперед херсонського угруповання. Єдина залізнична дорога, яку використовують росіяни, проходить саме Кримським мостом, і далі йде на Мелітополь та Запоріжжя.

"З військової точки зору, перше, що потрібно зробити в будь-якій війні, це перерізати логістику, особливо мости. Вся Херсонська область і до Мелітополя постачається через Крим. Цю нитку потрібно перерізати, і чим раніше, тим краще. Те, що правобережне угруповання росіян ми знищимо і скинемо в Дніпро, це точно. Вони вже там практично в оперативному котлі після атак ЗСУ на чотири мости в Херсонській області. Я даю кілька тижнів, коли вони там зваряться. Ми їх випалимо з правобережної частини. Після цього ми підійдемо до Дніпра і зможемо вже звідти обстрілювати російське угруповання вглиб до 70 км. І для нас буде дуже важливо не допустити підживлення цього угрупування з Криму", - сказав він у коментарі "ОстроВу".

Він зазначає, що після того, як ЗСУ вийдуть до Херсона та розіб'ють Кримський міст, півострів стане великим котлом.

"Після цього вже можна буде далі наступати на південь аж до Маріуполя. І далі ми зможемо їх видавлювати з Донбасу. І завершимо звільненням Криму. Але це все можливе лише у разі руйнування Кримського мосту", - вважає військовий експерт.

За його словами, Кримський міст є законною метою для ЗСУ.

"Кримський міст – це законна мета для України. Відстань за 12 миль від Керчі у бік РФ – це все українська територія. Кримський міст є військовим об'єктом, оскільки по ньому перекидаються війська, залізничні потяги з бойовими частинами. Ми маємо повне право його зруйнувати" ", - сказав Роман Світан.

Про те, наскільки реально знищити Кримський міст та які є можливості, читайте у матеріалі "Знищення Кримського мосту: блеф чи реальна перспектива?".

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті