ЄС виділить Львову 19,5 млн євро на будівництво соціального житла для ВПО з особливими потребами

ЄС виділить Львову грант у розмірі 19,5 млн євро на будівництво соціального житла для внутрішньо переміщених осіб з особливими потребами, - повідомила пресслужба міськради 19 січня.

"У соціальному житлі тимчасово житимуть переміщені особи з особливими потребами зі всієї України, які постраждали від війни й потребують довготривалої реабілітації. На будівництво соціального житла у Львові ЄС виділить 19,5 мільйонів євро. Завершити будівництво двох 8-поверхових будинків поруч із соціально-реабілітаційним центром НЕЗЛАМНІ планують до початку зими 2023 року", - йдеться у повідомленні.

Відповідна Грантова угода була підписана між Європейською комісією та Львівською міською радою сьогодні, 19 грудня, у Брюсселі.

“Святий Миколай цього року був щедрим для українців, які цього особливо потребують.Європейська комісія виділить 19.5 мільйонів євро на будівництво соціального житла у Львові для українців, які постраждали від війни. Таку угоду підписали щойно з Катериною Матерновою, яка очолює групу підтримки України в ЄС. Вперше таку велику суму Єврокомісія виділяє саме на місто. Цей грант є ще одним добрим знаком солідарності з Україною та українським народом", - повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

“ЄС надаватиме значущу підтримку для будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб, які виїздять із регіонів, постраждалих від війни. Ми разом збудуємо новий рівень програми НЕЗЛАМНІ у Львові для підтримки реабілітації жертв російської війни”, - розповіла заступниця Генерального директора з питань політики сусідства та розширення ЄС, Керівниця групи підтримки України Катерина Матернова.

Львів також має виділити земельну ділянку для соціального житла, підвести туди всю комунікацію та облаштувати благоустрій включно з бомбосховищем.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті