Ермак розповів, про що говорив із представниками єврейських організацій, громади та ізраїльських ЗМІ

Глава Офісу президента Андрій Єрмак пПровів онлайн-зустріч із представниками єврейських організацій, єврейської громади та ізраїльських ЗМІ. Про це він 21 червня повідомив у телеграм-каналі.

За його словами, до зустрічі приєдналися понад 50 учасників з усього світу.

"Основною темою розмови стало об’єднання зусиль українців і євреїв у протидії антисемітизму у світі, відстоюванні історичної правди про цінність і внесок двох народів у світову історію, а також можливі напрями підтримки України у війні, розв’язаній рф", - написав голова ОП.

Він закликав учасників зустрічі сприяти посиленню військової допомоги нашій державі з боку Ізраїлю.

"Сьогодні саме Ізраїль може допомогти Україні в питанні захисту від іранських дронів. І ми дуже сподіваємося на створення спільної ініціативи щодо цього. Наші дві країни пов’язані не просто дружніми відносинами. Багато видатних євреїв народилися в Україні, і багато українців рятували євреїв у часи Другої світової війни.Це природно й історично, щоб були максимально дружні й партнерські відносини між Україною та Ізраїлем. Справжня дружба не має часових меж, і, безумовно, ми повинні бути разом і під час воєнних викликів, і під час миру, у який ми віримо та який, сподіваємося, дуже скоро прийде на українську землю", - зазначив Єрмак.

Глава ОП запевнив, що сьогодні Україна чітко визначила свій цивілізаційний шлях як демократичної європейської країни, у якій із глибокою повагою ставляться до всіх народів і вшановують пам’ять жертв Голодомору та Голокосту. 

"Кремль не просто толерує, а підбурює зростання ксенофобії й антисемітизму не лише в росії, а й в усьому світі. Саме тому вкрай важливою є рішуча публічна відповідь єврейських громадських діячів і прозора позиція політичного керівництва країни", - акцентував Андрій Єрмак.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті