Єрмак запросив єврейських правозахисників приєднатися до створення трибуналу для РФ

Глава офісу президента Андрій Єрмак запросив єврейські правозахисні організації стати частиною міжнародного трибуналу для РФ. Про це 30 вересня чиновник написав у своєму Telegram.

З такою пропозицією Єрмак виступив під час спілкування з представниками цих організацій на заході до 81-ї річниці трагедії у Бабиному Яру.

"Ми самі стали свідками пекла - тут і зараз. Як і в 41-му, сьогодні тисячі людей гинуть тільки тому, що вони належать до неправильного, на погляд окупантів, народу. Тому важливо не лише зберігати пам'ять про жертви трагедії Бабиного Яру, а й притягнути РФ до відповідальності за жахливі злочини проти людяності, які вона сьогодні творить в Україні", - написав Єрмак.

Також голова ОП нагадав, що в рамках повномасштабного вторгнення росії в Бабиному Яру зросла кількість жертв. У березні внаслідок російського ракетного удару там загинули п'ятеро людей, зокрема дитина.

"Трагедії у Бучі, Ірпені, Маріуполі, Ізюмі та десятках інших міст роблять трагедію у Бабиному Яру надзвичайно близьким для сучасної України. Біль від цього давнього шраму посилили нові рани. Ми ніколи не забудемо Бабин Яр. Це місце пам'яті для людей багатьох національностей та віросповідань . Їх об'єднує те, що всі вони – жителі України, які зіткнулися з абсолютним злом”, – написав Єрмак.

Єрмак також запросив правозахисників приєднуватись до роботи групи, яка працює над створенням спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти України.

"Росію має бути притягнуто до відповідальності не лише за воєнні злочини та злочини проти людяності, а й за факт агресії проти нашої держави", - додав Єрмак.

Нагадаємо, раніше Єрмак заявляв, що рішення про створення трибуналу для керівництва РФ ухвалили після "тисяч консультацій".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті