Енергоблок однієї з АЕС відновив роботу після ремонту - Галущенко

Після проведеного ремонту на 5 днів раніше запланованого терміну наприкінці серпня був під’єднаний до енергомережі блок однієї з атомних електростанцій, який  додав в енергосистему 1000 додаткових мегават потужності. Про це повідомив "Суспільному" міністр енергетики Герман Галущенко, відповідаючи на запитання кореспондента Суспільного про ситуацію з ремонтом атомних енергоблоків.

“Атомні енергоблоки — позавчора (31 серпня — ред.) вийшов знову у нас — я вдячний за це дуже Енергоатому — раніше на 5 днів з ремонту черговий блок. І це додало 1000 МВт додатково в систему”, — сказав Галущенко.За його словами, ремонтні роботи відбуваються відповідно до графіків. При цьому є певні складнощі, коли під час ремонтних робіт виявляли снаряди, які не розірвалися. Тож відбуваються певні коригування графіків ремонту.

Галущенко нагадав, що атомна генерація несе більше 50% всієї генерації країни. Він додав, що всі 9 блоків, які є на контрольованій зараз території, мають стовідсотково відпрацювати протягом цієї землі.

“Це дуже важливо”, — пояснив міністр.Він також прокоментував підготовку до осінньо-зимового сезону.

“Ми готуємося, ми в процесі. Багато речей відбувається саме зараз: і пік ремонтної компанії йде, і ми готуємося. У нас немає ілюзій. Ворог буде атакувати. І ми знаємо про це. Потрібно максимально забезпечити захист від ударів”, — сказав міністр.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики повідомив, чи планують в Україні вимикати світло взимку. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті