Олена Зеленська попросила Еміне Ердоган сприяти евакуації до Туреччини ще близько 200 дітей із особливими потребами (ФОТО)

Дружина президента Туреччини Еміне Ердоган зустрілася з Оленою Зеленською, дружиною президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляє агентство "Анадолу".

Зустріч відбулася в особняку Вахдеттін у Стамбулі.

"Олена Зеленська розповіла про останні події в Україні, а також про роботу фонду, який носить її ім'я. Вона передала першій леді Еміне Ердоган лист подяки президента Володимира Зеленського за підтримку, надану Україні", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що висловивши задоволення тим, що Туреччина прийняла у себе 1300 українських дітей-сиріт, Зеленська попросила допомоги в евакуації до Туреччини ще близько 200 дітей з особливими потребами.

"Вказавши, що через війну зросли потреби у сфері охорони здоров'я, Зеленська попросила Еміне Ердоган підтримати постачання машин швидкої допомоги та інкубаторів для новонароджених", - наголошується в повідомленні.

У своєму пості у Твіттері перша леді Ердоган заявила, що рада приймати у себе в Стамбулі Олену Зеленську: «Я вірю, що ми залікуємо рани українського народу, особливо жінок та дітей, які стали жертвами війни».

Еміне Ердоган наголосила, що Туреччина продовжить свою дипломатичну місію за мир у всіх платформах.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті