Експерти МАГАТЕ отримали доступ на кілька об'єктів ЗАЕС, але на дах не потрапили - Гроссі

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії отримали можливість оглянути кілька об’єктів Запорізької атомної електростанції, заявив голова агентства Рафаель Ґроссі 7 липня, - пише "Радіо Свобода".

«Ми маємо прогрес. Із середи по сьогодні ми змогли отримати більше доступу. Ще не на дах, але ми подали запит (окупаційній – ред.) владі, щоб піднятися туди», – заявив він на пресконференції в Токіо в п’ятницю.

Ґроссі висловив впевненість, що експерти МАГАТЕ отримають такий дозвіл. Водночас він вказав на те, що вони вже оглянули кілька інших об’єктів.

«Ми змогли здійснити огляди охолоджувальних ставків та інших місць. Як видно з моїх повідомлень, ми не побачили жодних ознак вибухівки чи мін у цих місцях», – додав генеральний директор.

Як повідомлялося, на даху четвертого енергоблоку окупованої Запорізької АЕС з'явилися нові сторонні об'єкти.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті