Екскомандирам "Беркута" оголосили нові підозри за знищення зброї, з якої вбивали майданівців

ДБР оголосило підозру колишнім командирам спецпідрозділу "Беркут", які намагались знищити зброю, з якої їхні підлеглі вбили учасників Революції Гідності. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

У ДБР зазначили, що ця зброя була використана спецпризначенцями 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві, унаслідок чого було вбито 48 та поранено 90 учасників акцій протесту.

Екскомандири полку та командир роти ПМОП "Беркут" усвідомлюючи, що надали злочинні накази, вирішили знищити знаряддя вбивств, аби приховати сліди злочинів.

Для цього вони організували перевезення зброї з території її місця дислокації та незаконно знищили табельну вогнепальну зброю у різних місцях Києва, що є перевищенням їхніх службових повноважень.

"Вони розрізали її на частини абразивним матеріалом та видалили механічним способом маркування серійних номерів. Після цього, залишки зброї працівники "Беркуту" скинули в притоці Дніпра – річці Віта та закопували на березі", - йдеться у повідомленні.

У ході слідства стало відомо, що було знищено 24 автомати 7,62 мм АКМС, одна снайперська гвинтівка Драгунова, три рушниці 12 мм "Форт-500" та рушниця "Форт-12" калібром 9 мм.

Фігурантів повідомлено про підозри за ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 262 та ч. 2 ст. 263-1 Кримінального кодексу України з максимальним терміном покарання до 10 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, у Києві судитимуть ще 9 ексберкутівців, які розстрілювали активістів на Інститутській. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті