Екскомандувач армією США в Європі радить Україні атакувати Кримський міст "усіма доступними засобами"

Українські військові будуть здатні знищити Кримський міст, володіючи достатньою кількістю керованих ракет, таких як Army Tactical Missile System (ATACMS) і німецькі ракети Taurus. Про це у статті для видання Foreign Affairs заявив колишній командувач сухопутними військами США в Європі Бен Ходжес, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

Відставний генерал називає будівництво мосту частиною стратегії Москви щодо домінування в Україні та регіоні Чорного моря. Його знищення може стати ключем до перемоги України не тільки в Криму, а й у війні загалом. Основною проблемою для ЗСУ Ходжес називає той факт, що міст стійкий до пошкоджень і атак. Щоб його остаточно вивести з ладу, необхідна масована атака потужними ракетами. Однак навіть передові ракети, такі як ATACMS, мають обмежену точність, і ймовірність попадання у відносно невеликі цілі на мосту невелика.

Ходжес зазначив, що німецька ракета Taurus, призначена для руйнування бункерів, може мати більші шанси на пошкодження однієї або декількох опор мосту. Однак Німеччина відмовляється надати Україні ці ракети через побоювання відповідних кроків росії.

Екскомандувач підкреслює, що найефективніший спосіб знищення мосту - демонтаж із використанням вибухових зарядів. Однак для цього необхідний прямий доступ до мосту, якого в українських військ поки що немає.

Ходжес зробив висновок, що до моменту звільнення Кримського півострова Україні слід продовжувати атакувати міст усіма доступними засобами, навіть якщо це дасть змогу лише тимчасово виводити його з ладу. Постійні атаки можуть уповільнити російську логістику і знизити перевагу, яку Москва отримує від анексії півострова.

Він також нагадав, що росія розглядає можливість будівництва тунелю під Керченською протокою спільно з Китаєм, що свідчить про їхнє занепокоєння з приводу загрози знищення мосту.

Як повідомлялося, голова СБУ Малюк спрогнозував долю Кримського мосту.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті