Екс-віцепрем'єр РФ Чубайс потрапив до реанімації з підозрою на отруєння

Колишнього російського віце-прем'єр-міністра Анатолія Чубайса в неділю, 31 липня 2022 року, госпіталізовано до реанімаційного відділення однієї з європейських клінік. Про це повідомила у Телеграм близька до політика московська телеведуча Ксенія Собчак, у батька якої Чубайс розпочинав свою політичну кар'єру.

"Чубайс у реанімації. Говорила щойно з Авдотьєю (дружиною Анатолія Чубайса - ред.). Стан нестабільний. Стало погано. Раптово почали відніматися руки та ноги", - зазначила Ксенія Собчак.

Також вона навела коментар особисто Чубайса:

"Я госпіталізований в одну з європейських клінік з діагнозом синдром Гійєна-Барре. Стан середньої тяжкості, стабільний".

Синдром Гійєна-Барре (СГБ) - це рідкісний стан, при якому імунна система людини вражає власні периферичні нерви.

"Кімнату, де знаходився Чубайс, коли відчув себе зле, обстежили фахівці у костюмах хімічного захисту на предмет отруйних речовин", - додає з цього приводу російський інформаційний ТГ-канал Ateo Breaking.

Нагадаэмо, у дев'яностих роках Чубайс був одним із головних натхненників та провідників ринкових реформ у росії, і працював у командах Анатолія Собчака, Єгора Гайдара та Бориса Єльцина.

Очолював адміністрацію президента Бориса Єльцина. Потім був віце-прем'єром та міністром фінансів, пізніше очолив держкорпорацію "Роснано".

У зв'язку з повномасштабним російським вторгненням в Україну 24 лютого 2022 року виїхав із РФ зі своєю дружиною Авдотьєю. Їх бачили у різних місцях – у Туреччині, на Кіпрі, у Дубаї та в Італії.

Як раніше повідомлялося, від путіна за кордон втік Анатолій Чубайс, який відповідав за "стійкий розвиток"

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті