Екс-ведучий 24 каналу втік за кордон

Ексведучий українського 24 Каналу Олексій Печій втік із країни, користуючись для виїзду акредитацією на Саміт ЄС. Про це повідомили на сайті каналу.

"22 грудня стало відомо, що ексведучий Олексій Печій вирішив втекти з країни. На це відреагував генеральний директор медіахолдингу "Люкс" Роман Андрейко, адже журналіст використав довіру до себе, коли отримав акредитацію на Саміт ЄС", - ідеться в повідомленні.

Печій через тиждень написав пост у Фейсбуці, в якому намагався виправдати свою позицію, назвавши своє рішення складним.  Він нібито, перебуваючи на саміті Європейської ради, усвідомив, що Україні "бракує горизонтальної комунікації із західним суспільством", і пообіцяв займатися "наближенням нашої перемоги у війні з Росією". Для цього журналіст, за його словами, працюватиме "із західними медіапроектами для просування українського порядку денного в західному суспільстві".

"Незважаючи на засудження, тиск і переслідування, я не припинятиму робити те, що я вмію... Я усвідомлюю, що найближчими днями проти мене почнеться кампанія так званого медіакілерства, метою якої буде знищення мене, як журналіста, незважаючи на всю мою попередню роботу. Утім, поки це можливо, я продовжуватиму інформаційну боротьбу і ніколи не відмовлюся від пошуків допомоги для української армії, де б я не був", - написав він.

Як зазначає генеральний директор медіахолдингу "Люкс" Роман Андрейко, він не просто шокований вчинком Олексія Печія.

"Сказати, що я в шоці - нічого не сказати!" - наголосив Роман Андрейко.

Водночас він зауважив, що Олексій Печій вирішив не повертатися до Києва, в Україну. І що він утік із країни, "усвідомлюючи всі наслідки своєї втечі". Своїм вчинком екс-ведучий буквально спалив мости.

"Кажуть "не суди і не будеш засуджений". Час розсудить. А люди, які так любили дивитися й слухати аналітику Олексія, повинні це прийняти й ухвалити для себе рішення, чи готові вони й далі вірити йому", - підкреслив Роман Андрейко.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті