Екс-міністра Табачника підозрюють у співпраці з ФСБ і соратником Кадирова

Ексміністра освіти Дмитра Табачника підозрюють у співпраці з ФСБ і соратником Кадирова. Про це 12 травня повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора та СБУ.

"Після початку повномасштабного вторгнення зрадник координував із представником російської спецслужби свою підривну діяльність проти України. Він брав активну участь в організації псевдореферендумів в окупованих районах Херсонської та Запорізької областей", - розповіли в СБУ.

За даними відомства, міністр часів Януковича перебував на "прямому зв'язку" з Олегом Козловим - співробітником 9-го управління Департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ. Як повідомляється, для надання Табачнику "статусу" восени минулого року його призначили так званим "радником" керівника окупаційної адміністрації в тимчасово захопленій частині Запорізької області.

"Саме за його координації більшість навчальних закладів і лікарень регіону було переобладнано під казарми окупаційних угруповань РФ Відповідні "заходи" зрадник проводив спільно з гауляйтерами Сальдо та Балицьким", - повідомили правоохоронці.

Спільно з Мурадом Саїдовим - так званим "смотрящим" від глави Чечні Рамзана Кадирова за регіоном, у квітні минулого року вони організували вивезення до Криму сільгосптехніки зі складів місцевого агрохолдингу.

У результаті українські правоохоронці додатково повідомили Табачнику про підозру за статтею 111-2 (Пособництво державі-агресору) і статтею 438 (Порушення законів і звичаїв війни).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Табачник став радником ватажка окупантів у Запорізькій області.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті