Економіка росії з введенням санкцій "відкотилася" на 30 років назад - у МЗС України указали на помилку Сійярто

Російська економіка з введенням санкцій відкотилася на тридцять років назад. Про це заявили у МЗС України, коментуючи заклик міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто до лідерів ЕС, що вводять санкції, піти у відставку, бо ніби-то обмеження не діють. Про це написав речник МЗС Олег Ніколенко 18 листопада у Фейсбуці.

"Міністр закордонних справ Угорщини вважає, що російська економіка не постраждала від санкцій. Він закликав лідерів ЄС, які виступали за санкції, піти у відставку. А тепер давайте подивимося на цифри, які дають Рада Європейського Союзу, Світовий банк та Міжнародний валютний фонд", - пише Ніколенко.

Зокрема, він приводить такі показники по росії:
- падіння ВВП від 5,5 до 9%;

- зменшення обсягів торгівлі товарами і послугами на 30-35%;

- скорочення експорту нафти до ЄС на 90% до кінця року;

- вихід майже 1000 іноземних компаній, які складали 40% ВВП;

- інфляція на рівні 22%;

- неможливість імпортувати технології та комплектуючі частини;

- стрімке скорочення виробництва;

- знецінення ринку капіталу.

"Російська економіка відкотилася на тридцять років назад. Заяви про те, що європейські санкції не впливають на економіку росії, не відповідають дійсності. Якби в Москві або Будапешті не намагалися применшити ефективність рішень Брюсселя, санкції працюють та обмежують можливості РФ фінансувати війну проти України. Так кому слід йти у відставку: тим, хто захищає мир та безпеку в Європі, чи тим, хто розмиває зусилля ЄС із протидії агресії росії?", - задає риторічне питання речник Міністерства закордонних справ України.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті