Директора Сєвєродонецької лікарні Водяника, якого підозрюють у розтраті, суд відпустив під особисті зобов'язаня

Директору Сєвєродонецької міської лікарні Роману Водянику, якого підозрюють у розтраті бюджетних коштів, , Самарський районний суд Дніпра обрав запобіжний захід 1 лютого. Про це з посиланням на власного кореспондента пише "Суспільне".

"Обвинувачення просило про тримання під вартою, суд вирішив: відпустити посадовця медзакладу під особисте зобов'язання. Також не задовольнив і клопотання відсторонити керівника лікарні від посади", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що керівника лікарні Романа Водяника підозрюють у розтраті та привласненні бюджетних коштів - це стаття 191 ч. 5 Кримінального кодексу. Справу про зловживання під час закупівлі лабораторії у комунальній лікарні розслідуються із вересня 2022 року, про підозру директору лікарні повідомили 30 січня 2024 року.

"Директор КПН "Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня" всупереч вимогам закону під час закупівлі електролабораторії, яка взагалі не передбачена статутом лікарні, була придбана. Крім того, встановлено експертизою завищення ціни на більше ніж 1,4 мільйона гривень", - цитує "Суспільне" представника прокуратури.

Роман Водяник наполягає на своїй невинуватості.

"Де закупка, яка була дешевша? Багато експертів, багато думок. Покажіть хоч одну закупку дешевшу. ... Немає закупівлі дешевшої, ніж проводить багатопрофільна лікарня. Хай слідчі органи доведуть і нададуть хоч одну копію, хоч одне посилання на звіт, але через систему "Прозоро", де була б більш дешева закупка", - заявив Водяник.

Раніше повідомлялось, що ексголова Верховного Суду Князєв вийшов з-під варти під заставу 18,168 млн грн.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті