Диплом можна сформувати в "Дії": Уряд запускає експериментальний проєкт

Документ про освіту відтепер можна буде сформувати в застосунку "Дія". Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України на своєму сайті 4 листопада.

"Погоджене з Мінреінтеграції рішення про реалізацію експериментального проєкту щодо формування та застосування єДокумента про освіту сьогодні ухвалено на засіданні Кабміну, – сказано в повідомленні. – Такі єДокументи використовуватимуться замість і без додаткового пред’явлення звичайних. Це спростить доступ до освіти та працевлаштування громадян, які втратили фізичні носії через війну або з інших причин".

Уточнюється, що впровадження вказаної ініціативи дозволить особі, що досягла 14-річного віку, безоплатно сформувати в "Дії" такі документи:

- про базову середню освіту;

- про повну загальну середню освіту;

- про професійну (професійно-технічну освіту);

- про фахову передвищу освіту;

- про вищу освіту (науковий ступінь).

Зазначається, що для створення замовлення на формування єДокумента та його використання потрібно буде встановити додаток і пройти електронну ідентифікацію й автентифікацію. Процес здійснюватиметься автоматично на підставі замовлення людини.

У додатку відображатимуться усі дані про документ особи, які містяться в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом).

Повідомляється, що, крім того, з наступного року передбачена можливість подавати копії електронних документів до відповідних органів, інформаційні системи яких підключені до вказаного вебпорталу.

Раніше повідомлялось, що в "Дії" вже є електронне пенсійне посвідчення, посвідка на проживання, документи англійською та техпаспорт авто.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті