Рух 218 судів, які беруть участь у "Зерновій ініціативі", фактично заблоковано - Мінінфраструктури

У зв’язку з тим, що українська сторона станом на 30 жовтня не має дозволів від Спільного Координаційного Центру на проходження безпечним коридором та проведення інспекцій, 218 суден заблоковані на своїх поточних позиціях. Про це повідомило Міністерство інфраструктури України в Facebook 30 жовтня.

З них: 95 завантажених суден, які вже вийшли з українських портів та очікують на інспекцію для відправлення до кінцевого споживача; 101 судно очікує інспекції на вхід до українських портів; 22 завантажених судна чекають на вихід з українських портів.

Повідомляється також, що українська сторона не зупиняла рух вантажів через "зерновий коридор", навіть попри російські військові атаки на портову та енергетичну інфраструктуру. Також було зафіксовано 15 випадків приближення російських БПЛА та літаків на заборонену дистанцію до цивільних суден, що беруть участь в Ініціативі.

Разом з тим, Міністерство зауважило, що фактична блокада "зернового коридору" з боку РФ розпочалася ще у вересні.

"Це проявлялось у штучному затягуванні та зменшенні кількості інспекцій, що призвело до створенні черги у 176 суден з 2,1 млн агропродукції на борту. Таким чином, стає очевидним намір росії спровокувати масовий голод у нужденних країнах Африки та Азії, а також створити гострий дефіцит продовольства у всьому світі", - йдеться у дописі.

Як раніше повідомлялося, Туреччина веде переговори з РФ щодо відновлення експорту українського зерна, є підстави для оптимізму.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті