На двох "збирачів податі" з Марківки очікує по 15 років за ґратами

Двом мешканцям Марківки – очільникам підрозділів так званої "податкової інспекції ЛНР" повідомлено про підозру у колабораціонізмі. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України.

"За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Старобільської окружної прокуратури двом особам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України)", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що житель і жителька селища Марківка, які раніше працювали в органах державної податкової служби та пенсійного фонду, добровільно погодилися на співпрацю з окупаційною владою РФ.

Зазначається, що у червні 2022 року їх призначено до незаконного правоохоронного органу, створеного на тимчасово окупованій території.

"Підозрюваний обійняв псевдопосаду "заступника начальника Біловодської об’єднаної державної податкової інспекції – начальника Марківського відділення податкової інспекції", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що друга фігурантка приступила до роботи у так званому "Марківському відділенні податкової інспекції" на посаді "начальниці" підрозділу, що займається оподаткуванням юридичних осіб.

Зазначається, що так званий псевдоорган підпорядковується фейковому "державному комітету податків і зборів ЛНР".

"У своїй діяльності підозрювані займаються примусом місцевих підприємств до перереєстрації в окупаційних органах влади та стягненням з них податків й зборів до бюджету так званої "ЛНР", – пише відомство.

Підкреслюється, що обом підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що в Старобільську колаборанти займаються "мобілізацією" й лякають "відповідальністю за дезертирство".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті