Двоє російських танкістів, які стріляли по лікарні в Тростянці, отримали 11 років в'язниці

Тростянецький районний суд засудив двох російських військових до 11 років позбавлення волі за обстріл із танка місцевої лікарні. Про це 9 травня повідомила пресслужба ДБР.

"Під час розслідування співробітники ДБР встановили, що під час тимчасової окупації частини Сумщини, 18 березня 2022 року, російські військові з танка обстріляли Тростянецьку міську лікарню. Цим вони порушили вимоги європейських нормативних актів про захист цивільного населення", - повідомили в Бюро.

Також повідомляється, що наказ на обстріл лікарні віддав молодший сержант Петро Смирнов, командир танка 1-го танкового взводу 5-ї танкової роти 2-го танкового батальйону 1-го гвардійського танкового полку "Чортківський" 2-ї гвардійської Таманської мотострілецької дивізії. Виконав злочинний наказ рядовий Айнур Мухаметханов, який був навідником-оператором танка.

Унаслідок цих наказів під вогнем 125-мм осколково-фугасного снаряда опинилися медичні працівники та пацієнти - зокрема й вагітні жінки. Так, у момент обстрілу лікарні одна з породіль народжувала двійню.

Тростянецький районний суд визнав Смирнова і Мухаметханова винними в порушенні законів і звичаїв війни (частина 1 статті 438 КК). Обох російських військових засуджено до 11 років позбавлення волі. Суд також ухвалив рішення про стягнення з РФ збитків, до яких призвели антигуманні дії її військових. Місцезнаходження обвинувачених встановлюється, щодо них здійснювалося спеціальне судове провадження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що командира російського танка засудили на 11 років в'язниці за пограбування мирного жителя на Київщині.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті