Двоє депутатів Сумської облради отримали підозру за спробу підкупити начальника МВА. Пропонували 100 тис. доларів

За спробу підкупу начальника Сумської міської військової адміністрації двом депутатам Сумської облради повідомлено про підозру 27 березня. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) в Телеграм.

"27 березня 2024 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру двом депутатам Сумської обласної ради, викритим напередодні на пропозиції та наданні 100 тисяч доларів США неправомірної вигоди", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що особам інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України. Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів.

САП уточнює, що 100 тисяч доларів депутати пропонували начальнику Сумської міської військової адміністрації за об’єднання двох медичних установ, що забезпечило б збільшення фінансування, а також за залишення на посаді керівника цієї об’єднаної лікарні однієї з осіб, яка і надавала неправомірну вигоду. Крім того, особи обіцяли надавати посадовцям військової адміністрації 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу.

Депутатів затримано на "гарячому" одразу після надання ними першої частини обумовлених коштів - 50 тисяч доларів США.

Раніше повідомлялось, що затримано керівника Головного управління нацполіції Волинської області, якого підозрюють у торгівлі гуманітарними авто.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті