Дуда запросив у НАТО гарантії безпеки для України

Президент Польщі Анджей Дуда запропонував країнам-членам НАТО до саміту, запланованого на липень, розробити гарантії безпеки для України. Про це Дуда сказав під час візиту до Латвії, передає ЛІГА з посиланням на Niedziela 1 лютого. 

Дуда заявив, що до саміту НАТО варто було б разом із союзниками виробити "домовленість у вигляді надання Україні конкретних гарантій безпеки з боку НАТО".

Він також наголосив, що Польща та Латвія продовжують підтримувати зусилля України щодо вступу до НАТО, додавши, що попри війну Україна намагається реалізувати реформи, зазначені Європейським Союзом.

"Це свідчить про рішучість України приєднатися до Європейського Союзу", – додав президент Польщі.

Дуда наголосив, що і Польща, і Латвія продовжують політику підтримки України, передаючи їй зброю.

"Українська армія має отримати від нас достатньо техніки, щоб мати можливість зупинити наступ, а потім дати відсіч російській армії, щоб повернути собі окуповані нею території", – сказав президент Польщі.

Нагадаємо, обраний президент Чехії Петр Павел  заявив, що Україна буде гідним членом НАТО після війни. 

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті