Дуда не виключає, що "Вагнер" у Білорусі можуть використати для провокацій на кордоні

Мета переміщення бойовиків ПВК "Вагнера" у Білорусь поки невідома, також залишається питанням, як РФ та Білорусь можуть використати найманців. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Польщі Анджея Дуду в інтерв'ю ZET.

Він вважає, що укріплення кордону Польщі на тлі заяв про перекидання "вагнерівців" у Білорусь - це нормальна реакція.

"Ситуація, безумовно, ускладнюється, і це нормальна, спокійна реакція на те, що ми чуємо. Попереджувальна реакція", - сказав польський лідер.

Дуда не виключає, що терористів "Вагнера" у Білорусі можуть використати для провокацій на кордоні, зокрема за участю мігрантів.

"Якщо правда, що найманці ПВК "Вагнера" ​​опиняться в Білорусі, то для яких цілей вони будуть використані - це знак питання, який сьогодні ставить перед собою НАТО", - наголосив він.

На думку президента, "вагнерівці" можуть спробувати спровокувати Україну перетягнути війська на північ та викликати відчуття загрози з боку НАТО.

Як повідомлялося, президент Литви побоюється, що "вагнерівці" зможуть потрапити в ЄС як "мігранти з Білорусі". 

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті