Дружини "мобіків" із Москви скаржаться в міноборони на те, що їхніх чоловіків без підготовки відправляють на передову

Російські дружини мобілізованих із Москви та Підмосков'я звернулися зі скаргою до чиновників і Міноборони через те, що їхніх чоловіків без підготовки відправляють на першу лінію вогню і погрожують визнати дезертирами. Про це повідомляє телеграм-канал "Осторожно, новости" 26 червня.

За інформацією родин мобілізованих, військових без бойового досвіду відправляють на першу лінію оборони, при цьому командування рекомендує їм не використовувати бронежилети - окопи дуже вузькі й захисне екіпірування погіршує маневреність.

"Наші чоловіки, зараз проходять службу в другому батальйоні 1430 полку. Вони були відправлені за мобілізацією, як територіальна оборона. Проходили підготовку тільки на самому початку в парку Патріот. Далі вони всі 7 місяців копали окопи і траншеї, тепер їх, як штурмовиків, відправили на першу лінію оборони, за 250 метрів від супротивника, у них не було підготовки в умовах реальних бойових дій і укомплектування важкою артилерією", - каже дружина одного з мобілізованих москвичів.

Під час останньої телефонної розмови мобілізовані повідомили родичам, що зараз батальйон готують до нового бою, водночас усім, хто висловлює невдоволення, погрожують дезертирством і погрожують відправити в наступ, з якого вони не повернуться. Матері та дружини військовослужбовців звернулися до Міністерства оборони, столичної мерії та губернатора Підмосков'я з проханням вжити заходів і перевірити законність дій командування.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті