Друкувала "бюлетені, акти й карти": гендиректорка найбільшого поліграфічного підприємства Луганська Кулінченко отримала підозру

Підозру від СБУ отримала генеральна директорку найбільшого поліграфічного підприємства у Луганську Любов Кулінченко, яка сприяє загарбникам та провадить господарську діяльність у взаємодії з органами окупаційної влади та на користь агресору. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 23 лютого.

"За даними досудового розслідування, у квітні 2015 року керівниця ООО «Пресс-экспресс» перереєструвала підприємство у так званих "державних органах ЛНР" і продовжила випуск друкованої продукції у співпраці з окупантами та для їхніх потреб. Типографія видавала на місяць понад 20 найменувань "республіканських" та міських газет та журналів накладом близько 300 тисяч примірників", - сказано в повідомленні.

Наприкінці минулого року генеральна директорка знов перереєструвала поліграфічну компанію - тепер уже за законодавством країни-агресора у так званій "межрайонной инспекции федеральной налоговой службы №1 по ЛНР". 

У вересні 2022 року вона уклала договір з "центральною виборчою комісією ЛНР", відповідно до якого підприємство надрукувало бюлетені для голосування на окупаційномупсевдореферендумі.

Зазначається, що наразі типографія продовжує роботу на тимчасово окупованій території. Вона забезпечує "державні" установи "ЛНР" бланковою продукцією для ділової документації, друкує для замовників в РФ та "ЛНР" російські законодавчі акти, "нові" карти держави-терориста, навчальну літературу за російськими стандартами та з символікою РФ. 

СБУ повідомила генеральній директорці підприємства про підозру в колабораційній діяльності за ст. 111-1 Кримінального кодексу України. 

Раніше повідомлялось, що очільника окупаційної "поліції" Старобільського району Луганщини засуджено до 15 років колонії.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті