Донощик на Аллу Пугачову збрехав: питання про визнання легендарної співачки "іноагентом" не розглядається  

Інформація глави Федерального проєкту з безпеки і боротьби з корупцією Віталія Бородіна про те, що Міністерство юстиції РФ розпочало процедуру визнання Алли Пугачової "іноземним агентом", є маніпулятивною і недостовірною. Цей факт сам того не бажаючи визнав сам Бородін, автор доносу на легендарну співачку. 

Заочно відповідаючи спікеру Кремля Дмитру Пєскову, який заявив, що нічого не знає про розпочатий процес визнання Пугачової "іноагентом", донощик розмістив на своєму Телеграм-каналі нібито підтвердження цього факту - копію офіційної відповіді Генеральної прокуратури РФ. 

Опублікування цього документа, по суті, дезавуює колишні заяви Бородіна про те, що "почалася процедура визнання Алли Пугачової іноземним агентом". По-перше, з відповіді прокуратури видно, що йдеться про статус не "іноагента", а "особи, афілійованої з іноагентом", що зовсім не одне й те саме. По-друге, у документі немає жодної згадки про "початок процедури". Генеральна прокуратура повідомила, що донос Бородіна лише направлено для розгляду в Міністерство юстиції РФ. Прокуратура зовсім не "просить Міністерство юстиції визнати Міністерство юстиції іноземним агентом". Результат розгляду (яким він буде прогнозувати складно) буде доведено до відома автора звернення. 

Як повідомлялося раніше, Бородін дослівно написав: "Друзі, повідомляю дуже важливу новину. Прийшла відповідь із Генеральної прокуратури РФ на моє звернення. Почалася процедура визнання Алли Пугачової іноземним агентом, прокуратура просить Міністерство Юстиції РФ визнати Пугачову іноземним агентом".   

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті