"Донецький суд" відправив у колонію на 25 років чергового захисника Маріуполя 

"Донецький" суд ухвалив вирок українському військовополоненому, звинувативши його у вбивстві мирного жителя в Маріуполі. Про це йдеться в повідомленні Слідчого комітету РФ.

З повідомлення випливає, що навідник БТР батальйону морської піхоти ЗСУ Олександр Ковалик брав участь у відбитті російської агресії і захищав Маріуполь. 

Нібито у квітні 2022 року український військовий, перебуваючи на бойовій позиції біля заводу Ілліча, "виявив цивільну машину, що рухалася, за кермом якої перебував чоловік", і, "вважаючи, що водій має проросійські погляди", розстріляв його авто "з мотивів політичної та ідеологічної ненависті".

Жодних доказів цих абсурдних звинувачень у повідомленні СК не наводиться. У квітні 2022 року в Маріуполі розгорнулися запеклі болі за ММК імені Ілліча. 15 квітня окупанти заявили про контроль над територією комбінату.   

Як повідомлялося раніше, російська окупаційна влада масово переводить українських військовополонених у розряд "воєнних злочинців", бездоказово інкримінуючи їм "жорстоке поводження з мирним населенням".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті