Донеччина повинна бути відроджена і перероджена без колаборантів - Кириленко

Дії влади на окупованих територіях Донеччини після звільнення мають бути збалансованими та ґрунтуватися на чіткому розумінні законодавства. Про це заявив очільник Донецької ОВА Павло Кириленко в інтервʼю газеті "Схід Now", - пише 0629.ua.

"Що стосується нашого плану дій щодо окупованих територій,  особливо тих, які були захоплені ще в 2014 році, то ми розуміємо, що там колаборантів буде, ну, якщо на кожен другий, то кожен третій точно. Тому наші дії на тих територіях після їх звільнення повинні бути збалансовані, щоб дійсно, вибачте, не перегнути палку, щоб не брати всіх під одну гребінку.  А з іншого боку, щоб при цьому не пропустити скрізь пальці ворога, який візьме у руки жовто-блакитний стяг і стане кричати разом з усіма іншими, як  він дуже сильно чекав на Україну. А сам весь цей час співпрацював з окупаційною владою. Тому наші дії повинні ґрунтуватися на чіткому розумінні законодавства, бути жорсткими, але не жорстокими", - сказав Кириленко. 

Він зазначив, що жорсткість повинна бути "в даному випадку для того, щоб той осередок колаборантів, який, не дай Боже, буде там або перефарбований, або переведений у такий «сплячий режим»,  не мав можливості знову колись перетворитись на таку рушійну силу на території Донеччини, яка в подальшому буде знову ж таки каламутити суспільство".

"Донеччина повинна бути відроджена і перероджена без колаборантів. Це однозначно! Люди повинні мати національну свідомість і усвідомлювати себе  членами суспільства держави Україна. Людям, які такого ставлення до держави не поділяють,  -  не місто на території української Донеччини і на території України зокрема. Тому люди, які вчинили злочин проти України, хай вони шукають собі місце на теренах величезної Російської Федерації або в інших країнах, які їм подобаються. Але точно не на території України. Це моє бачення", - акцентував голова Донецької ОВ, додавши, що люди, які дійсно були заручниками обставин, заручниками ситуації, не мають постраждати. 

"Історія кожної людини  повинна розглядатися окремо", - резюмував Кириленко. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті