Доходи дочок путіна зіставні із заробітками вищих державних чинів росії (ФОТО)

Доходи дочок російського диктатора путіна зіставні із заробітками вищих чинів у росії: старша отримує майже як батько-президент, заробітки молодшої можна порівняти з депутатськими в РФ. Про це пише телеграм-канал "Можемо пояснити".

У розпорядженні журналістів ТГ опинилися декларації про доходи (2-ПДФО) Катерини Тихонової та Марії Воронцової. З них вперше стає відомо, скільки заробляють дочки глави РФ і де ці гроші вони одержують. Журналісти також верифікували документи за допомогою джерела в Пенсійному фонді РФ, куди йдуть відрахування з доходів.

Молодша дочка путіна Катерина Тихонова отримує зарплату у двох місцях: фонді «Національний інтелектуальний розвиток» (НДР) та МДУ ім.Ломоносова. Директором НДР вона є ще з 2012 року, фонд працює при МДУ під брендом «Іннопрактика». Серед його партнерів — Роснефть, Газпром та Ростех. На підрядах для компанії Сєчіна НДР тільки в 2017-му заробив понад 300 млн рублів.

У 2021 році виручка НДР склала 810 млн рублів. Але звідки фонд отримав такі гроші — невідомо, чи остання держзакупівля за його участю датована січнем 2019-го. Незважаючи на це, дочка путіна отримує там непогану зарплатню. У 2021 році її заробіток в "Іннопрактиці" склав 3,17 млн рублів.

Ще 2 млн 450 тис. рублів Тихонова отримала в МДУ імені Ломоносова (університет - єдиний засновник фонду НДР). У лютому 2020 року повідомлялося, що Тихонова очолила Інститут штучного інтелекту МДУ. Зарплата Тихонової — трохи нижча від доходів проректорського складу МДУ.


Марія Воронцова офіційно отримує більше своєї сестри. Єдину зарплату їй платить "Нова медична компанія", яка спеціалізується на проектах ядерної медицини. Одним із п'яти співзасновників «Номеко» є сама Воронцова — їй належить частка 20%. 2021-го дочка путіна заробила там 9,6 млн рублів. У тому ж році виручка "Номеко" перевалила за рекордні 1,2 млрд рублів.

І знову — компанія не бере участі у парядах. На її сайті немає відомостей про великі контракти, а новини компанії — суцільні привітання зі святами. При цьому минулого року «Номеко» змогла викупити клініки «СОГАЗ Медицина».

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті