До європейських лікарень перевезено 2000 пацієнтів з України від початку повномасштабного російського вторгнення

Від початку повномасштабного російського вторгнення до європейських лікарень перевезено 2000 пацієнтів з України. Про це повідомило Представництво Євросоюзу в Україні 23 березня.

"Аби полегшити навантаження на українські лікарні, ЄС понад рік забезпечує координацію регулярної медичної евакуації українських пацієнтів, хронічно хворих, а також постраждалих внаслідок війни, – сказано в повідомленні. – Станом на сьогодні понад 2000 українських пацієнтів було перевезено для отримання спеціалізованої медичної допомоги до лікарень по всій Європі через Механізм цивільного захисту ЄС".

Уточнюється, що пацієнти були направлені на лікування до медзакладів 20 країн Європи: Австрії, Бельгії, Чехії, Данії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Угорщини, Ірландії, Італії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Іспанії та Швеції.

Підтримку пацієнтів також надає Центр медичної евакуації ЄС у Жешуві, де вони отримують цілодобовий догляд. Центр слугує проміжним пунктом для пацієнтів, які спочатку перевозяться з України до Польщі наземним транспортом з метою подальшого транспортування до лікарень по всій Європі.

Раніше повідомлялось, що 9 країн Європи підписали декларацію про безпрецедентну допомогу Україні.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті