До Києва вперше з початку війни прибув глава Мінфіну Німеччини. Він уже зустрівся з Кличком

Очільник Міністерства фінансів Німеччини Крістіан Лінднер прибув з офіційним візитом до Києва вранці 14 серпня. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Handelsblatt.

Це його перший візит до української столиці з початку повномасштабної війни. В Києві у німецького урядовця заплановані політичні переговори.

Про зустріч з Крістіаном Лінднером вже повідомив у Телеграм мер Києва Віталій Кличко.

"Обговорили ситуацію в Україні й Києві та подальшу підтримку боротьби України проти російського агресора. Зокрема, йшлося про фінансову та допомогу в поставках зброї. Я підкреслив, що Україна гостро потребує необхідного озброєння. Це і системи ППО, і далекобійна зброя. І ми розраховуємо на розуміння ситуації нашими партнерами, що зволікати не можна!", - зазначив Кличко.

Крістіан Лінднер підкреслив, що Німеччина продовжить підтримку України, оскільки переконана, що завдання цивілізованого світу - зробити все, щоб Україна перемогла в війні, яку розвʼязала росія. Інакше загроза від російського агресора ще довго нависатиме над всією Європою.

Раніше Україну відвідували канцлер Німеччини Олаф Шольц та кілька інших німецьких урядовців.

Як повідомлялося, днями Німеччина надала Україні нову партію військової допомоги, зокрема дві пускові установки до ЗРК Patriot.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті