До 15 років увʼязнення: справу "заступника міністра внутрішніх справ ДНР" передано до суду

Завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно чиновника-колаборанта з Донеччини, так званого "заступника міністра внутрішніх справ ДНР". Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно чиновника-колаборанта, який добровільно погодився на зайняття посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, 46-річний уродженець Донецької області, після окупації окремих територій Донецької області, погодився на співпрацю із окупаційною адміністрацією та обійняв посаду "заступника міністра внутрішніх справ ДНР – начальника УБОЗ».

Зазначається, що за час перебування на вказаній посаді «чиновник» налагодив взаємодію з окремими засобами масової інформації та використовував їх для висвітлення діяльності окупаційної адміністрації.

"Брав участь у пропагандистських акціях на її підтримку, зокрема через мережу Інтернет, з метою формування думки серед населення і світової спільноти як про законність власних дій, так і про легітимність створення та діяльності вказаних організацій. Також, активно сприяв окупаційній адміністрації в організації роботи незаконно створених «правоохоронних органів»", - повідомили у прокуратурі.

Наразі, розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до Голосіївського районного суду міста Києва. Санкція статті передбачає від 12 до 15 років позбавлення волі.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті