До 10 років тюрми засуджено окупаційного директора Бердянського морпорту, який допоміг росіянам викрасти українського зерна на $30 млн

За матеріалами СБУ до 10 років тюрми засуджено окупаційного директора Бердянського морського порту, який допоміг РФ викрасти українського зерна на $30 млн. Про це повідомив Телеграм-канал відомства 9 серпня.

"Під його керівництвом з червня 2022 року із захопленого морпорту рашисти переправили до росії майже 150 тис. тонн пшениці на загальну суму понад 30 млн доларів США, – сказано в повідомленні. – За матеріалами СБУ суд призначив йому 10 років ув’язнення з конфіскацією майна".

Зазначається, що злочинець переховується на тимчасово окупованій частині Запорізької області, початок терміну відбування покарання буде рахуватися з дня його затримання.

За даними слідства, зловмисником є колишній начальник відділу оперативного реагування Бердянського порту, який після окупації міста пішов на співпрацю з агресором. За це гауляйтер Олександр Сауленко подав його "кандидатуру" на "посаду" очільника захопленого об’єкта. Після "призначення" ворожий пособник приступив до виконання вказівок кремля щодо передачі всього майна українського порту "на баланс" місцевої окупаційної адміністрації РФ. Але основним його завданням було сприяння загарбникам у масовому вивезенні українського зерна з території південного регіону нашої держави до росії.

Для транспортування агропродукції зловмисник задіяв морські судна "Сормовский-48" та "ZHIBEK ZHOLY". На рейдах їх супроводжували бойові кораблі Чорноморського флоту РФ.

Раніше повідомлялось, що в СБУ прокоментували звільнення митрополита Павла Лебідя з-під варти під заставу.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті