ДніпроГЕС у критичному стані, зараз можна говорити лише про відновлення дороги - Федоров

Унаслідок масованого ракетного удару, який в березні військові РФ завдали по Дніпровській гідроелектростанції, було частково зруйновано дорожнє полотно. А також критично пошкоджено ГЕС-1 та ГЕС-2. Про це під час брифінгу сказав начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає  Укрінформ.

"Про відновлення станцій мова зараз не йде. Все досить критично зруйновано. Продовжується інвентаризація", – сказав він.

Зараз можна говорити лише про відновлення логістики – дорожнього полотна, додав Федоров. "До демонтажу не зрозумілий ступінь руйнувань опорних конструкцій. Під час виконання робіт ми зрозуміємо серйозність робіт, які нам доведеться зробити. Але цей шлях вже розпочато", – зазначив голова ОВА.

Федоров уточнив, що вже проведено перемовини між ДніпроГЕС та потенційним підрядником, який буде виконувати роботи по дорожньому полотну.

Приблизно за 1,5 місяці інститут, який безпосередньо розробляв проєкт із будівництва ДніпроГЕС, надасть проєктні рішення, яким чином можна зробити цю роботу.

Раніше повідомлялося, що вранці 22 березня військові РФ завдали 20 ракетних ударів по території Запоріжжя. Зазнали пошкоджень та руйнувань об’єкти інфраструктури міста, зокрема Дніпровська ГЕС.

Через пошкодження греблі в Запоріжжі було організовано новий рух транспорту через мостові переходи. Зокрема, через новий міст запущено двосторонній рух.

Внаслідок удару стався витік нафтопродуктів у річку Дніпро. Засмічення ґрунтів та води внаслідок удару росіянами по ДніпроГЕСу попередньо оцінені у 140 млн грн.

Як повідомив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота, після атаки на Дніпровську гідроелектростанцію обидві її частини припинили виробництво електроенергії. ДніпроГЕС-2 – у критичному стані.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті