Для інтегрування освітньої системи Луганщини в очний режим після деокупації запущено проєкт "Вихователь безпеки" – ОВА (ФОТО)

Проєкт "Вихователь безпеки", що покликаний допомогти інтегрувати освітню систему Луганщини в очний режим після деокупації регіону, обговорили представники обласної влади, громад та правоохоронці 24 вересня. Про це повідомила Луганська ОВА на своїй сторінці у Facebook.

"Із представниками територіальних громад Луганщини поліцейські розглянули переваги проєкту "Вихователь безпеки", – сказано в повідомленні. – У заході взяла участь заступниця начальника Луганської обласної військової адміністрації Катерина Безгинська".

Уточнюється, що до обговорень щодо можливості реалізації в освітніх закладах Луганської області проєкту "Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі" ("Вихователь безпеки") долучилися представники 14 територіальних громад.

Підкреслюється, що зазначений проєкт передбачає створення безпечного освітнього середовища, побудову комунікаційної платформи між органами місцевого самоврядування, територіальними підрозділами поліції, органами освіти і науки, учнівською та батьківською громадою.

Зазначається, що набір громад на участь у проєкті триває з 20 по 30 вересня, прийом анкет здійснюється за посиланням.

"Впровадження проєкту суттєво вплине на стан забезпечення безпеки учасників освітнього процесу, у тому числі в дистанційному форматі, та допоможе максимально безпечно інтегрувати освітню систему Луганщини в очний режим після деокупації регіону", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що впровадження проєкту суттєво вплине на стан забезпечення безпеки учасників освітнього процесу, у тому числі в дистанційному форматі, та допоможе максимально безпечно інтегрувати освітню систему Луганщини в очний режим після деокупації регіону.

Уточнюється, що зазначений проєкт наразі вже успішно працює в 16 громадах 9 областей держави: Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Одеській, Вінницькій, Сумській, Черкаській та Чернігівській.

"Вказаний пілотний проєкт реалізується Міністерством внутрішніх справ України спільно з Міністерством освіти і науки, Міністерством розвитку громад та територій, Державною службою України з надзвичайних ситуацій за участю Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)", – повідомляє Луганська ОВА.

Зазначається, що у серпні на базі Національної академії внутрішніх справ підготовлено 17 спеціалістів з безпеки, які наразі працюють у 49 закладах освіти.

"Наша громада бере участь у цьому проєкті ще з минулого року, – розповіла "ОстроВу" начальниця Шульгинської сільської військової адміністрації Старобільського району Наталія Петренко, яка до створення ВА очолювала Шульгинську сільську раду. – Після де окупації – а ми переконані в тому, що вона неминуча – робота спеціаліста з безпеки буде дуже актуальною в усіх громадах нашої області. Завтра (26 вересня – "ОстроВ") ми будемо затверджувати штатний розклад новоствореної сільської військової адміністрації, у тому числі й погоджувати цю посаду. Впевнена, що у нас вистачить ресурсів зробити так, щоб після де окупації діти громади жили, навчались і розвивались у безпечному середовищі".

Раніше повідомлялось, що відновлення інфраструктури Луганщини після визволення обговорили на першому засіданні координаційного штабу.

Також повідомлялось, що Зеленський утворив на Луганщині 20 військових адміністрацій та призначив їх керівників.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті