Для Путіна України не існує, але він помилився, коли вважав, що російськомовні люди в Україні також є русофілами - посол Італії

Російський диктатор Путін вважає Україну частиною Росії, але  українці сьогодні мають сильну національну ідентичність, незавжаючи на те, якою мовою вони розмовляють.  Про це сказав посол Італії в Україні П’єр Франческо Дзадзо в ексклюзивному інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, посол відповів на питання, чи бачить він кінець російської агресії проти України в осяжному майбутньому.

"Важко сказати. Мабуть, єдине, що я можу сказати, це те, що Путін досить чіткий. Він не поспішає, бо чекає на результати виборів у США. Йому вдалося досить успішно зменшити негативний вплив санкцій і перевести російську економіку на “економіку війни”. Ми повинні це визнати. 

Я абсолютно впевнений, це моє спостереження, тому що я також працював у Росії раніше: для Путіна України не існує. Крім того, я завжди кажу про це італійським ЗМІ, коли вони беруть у мене інтерв'ю. Для нього Україна - це частина Росії. Він категорично заперечує українську національну ідентичність. Через небезпечну і фундаменталістську ідеологію "русского мира" путінський режим вважає росіян і українців однією нацією. Його найбільшою помилкою було вважати, що російськомовні люди в Україні також є русофілами. Сьогодні українці мають сильну національну ідентичність, особливо серед молоді. Я бачу, як вона змінилася з 2014 року. Причому, не має значення, якою мовою вони розмовляють", - сказав посол.

Також він продовжив:

"Цікаво, що коли Путіна запитали, де закінчуються кордони Росії, він відповів, що кордони РФ не закінчуються. Путін - це єдиний, хто вирішує, коли закінчується війна. Тому що, звичайно, війна може закінчитися завтра, якщо він виведе свою армію. Однак він може думати, що люди втомляться, і тоді, можливо, він отримає компроміс і припинення вогню. Щобільше, це, ймовірно, буде лише тимчасове перемир'я, ми це розуміємо. Ми вважаємо, що Росія не може перемогти, тому що це був би кінець світового порядку. Ви боретеся не просто за власне виживання, а за принципи свободи, демократії, плюралізму та верховенства права. І саме тому ми продовжуємо підтримувати Україну", - наголосив П’єр Франческо Дзадзо.

"Я хотів би додати, що Захід, Європейський Союз і НАТО продемонстрували дивовижну єдність, і Путін не очікував цього. Путін був упевнений, що Європа все одно буде мовчати, тому що ми повністю залежали від російських енергоносіїв, але тепер це не так. Нові країни стали членами НАТО, такі як Швеція та Фінляндія. Відбулися неймовірні зміни. Ми, можливо, не бачимо цього зараз, тому що день за днем живемо у війні, але за два роки історія повністю змінилася", - вважає посол Італії.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті