Деякі великі іноземні компанії, які "пішли" з РФ, продовжують наймати співробітників - ЗМІ

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну великі іноземні компанії оголосили про відхід з російського ринку. Але через майже 500 днів війни вони продовжують наймати нових співробітників у росії, з'ясувало видання "Важные истории".

Так, у травні цього року російське онлайн-видання CNews з'ясувало, що LG, яка після початку війни в Україні відмовилася працювати в росії, почала пошук співробітників у Санкт-Петербурзі через портал HeadHunter. "Важные истории" виявили на порталі нові оголошення про набір на роботу в російські підрозділи інших великих іноземних компаній - це харчові гіганти Mars і Nestle, пивоварна компанія Heineken, виробник люксових товарів Moët Hennessy - Louis Vuitton (LVMH) і промисловий концерн Sulzer. Всі ці компанії оголосили про повний або частковий відхід з Росії.

Американська компанія Mars Inc. (володіє торговими марками M&M's, Snickers, Dove, Mars і Orbit, а також виробляє корми Pedigree, Royal Canin і Whiskas) у березні заявила, що припинила інвестувати в бізнес на території Росії, а також зупинила імпорт і експорт продукції. На сайті HH.ru російська філія компанії ТОВ "Марс" опублікувала 151 актуальну вакансію.  

Швейцарський власник брендів KitKat, Nescafe, Nesquik, Gerber і Purina після початку війни зберігав у росії сім фабрик і планував скорочувати обсяг інвестиції та асортимент продукції в росії. Nestle планував залишити в РФ лише товари "першої необхідності", наприклад, дитяче харчування. Як писала швейцарська газета NZZ, компанія продовжує продавати в росії більш ніж широкий асортимент продуктів і набирати новий персонал. У лютому 2023 року видання писало, що компанія розмістила 110 нових вакансій на HH.ru. За актуальними даними, які вивчили "Важные истории", таких вакансій від російського офісу швейцарської компанії ТОВ "Нестле Росія" залишилося 56. Деякі були розміщені в травні цього року. Засновниками ТОВ "Нестле Росія" залишаються швейцарська Nestlé S.A. і німецька Nestlé Deutschland.

У березні минулого року найбільша міжнародна пивоварна компанія Heineken заявила, що йде з російського ринку і передає бізнес новому власнику. Через рік видання Follow the money з'ясувало, що компанія не тільки не пішла з росії, а й запустила 61 новий продукт у країні за останній рік.

Після початку війни холдинг Perfumes and Cosmetics (LVMH) призупинив роботу в росії і закрив магазини. Французький гігант продав мережу косметичних магазинів Sephora в жовтні минулого року місцевому топ-менеджменту. Так на місці магазинів Sephora в росії відкрилися "Іль де боте". Однак на сайті HH.ru до 17 травня з'явилося 14 нових вакансій від підрозділу компанії LVMH Perfumes & Cosmetics Russia (Seldico LLC із французьким засновником Parfums Christian Dior). Після того як журналіст "Важных историй" надіслав у LVMH запит із проханням пояснити, чому компанія шукає співробітників у росії, на сайті HH.ru всі вакансії зникли.  

Жодна з перерахованих вище компаній не відповіла на запити "Важных историй".

У повідомленні нагадується, що від початку війни з росії пішли лише 20% компаній із "недружніх країн". Понад 2600 юросіб змінили власника, були ліквідовані або перебувають у процесі ліквідації. Серед гігантів, що пішли, - Mercedes-Benz, Renault, Nissan і Mazda.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті