Десятирічна дівчинка з Сум, яка врятувала з палаючого будинку своїх менших братів і сестру, отримала нагороду "Діти-герої"

Нагороду "Діти-герої" отримала 10-річна дівчинка з Сум – вона врятувала з пожежі в будинку своїх молодших братів і сестру. Про це повідомило МВС України у своєму Телеграм-каналі 24 липня.

"Коли сталося займання, Нікіта Савічева відпочивала у кімнаті. Її розбудив брат і повідомив про біду. На той час вогонь вже охопив будинок та дівчинка не злякалася й одразу почала рятувати молодших братиків і сестричку", – йдеться в повідомленні.

Закривши ніс ганчіркою, Нікіта вивела із задимленого приміщення малюків. після чого покликала допомогу. Уже коли приїхали рятувальники, дівчинка втратила свідомість, бо під час порятунку встигла отруїтися димом. У лікарні вона провела близько двох тижнів.

"Юна героїня з міста Суми – одна із восьми дітей, що були нагороджені в МВС у межах акції "Діти-герої", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що рятувальники звільнили з контейнера для речей 14-річного хлопця, який заліз туди через пустощі й заблокувався.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті