Депутат Верховної Ради Горват та ще три особи отримали підозру в заволодінні землями держави на 123 млн грн - НАБУ

Чинний народний депутат України з групи "Довіра" Роберт Горват отримав підозру в заволодінні землями держави на 123 млн грн. Про це повідомило Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) у своєму Телеграм-каналі 25 жовтня.

"НАБУ і САП повідомили народному депутату України IX скликання та ще трьом особам про підозру у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що у 2016-2019 роках народний депутат України, маючи вплив на службових осіб Головного управління Держгеокадастру однієї з областей (ГУ Держгеокадастру області), розробив схему заволодіння земельними ділянками загальною площею 323 га, які перебували у постійному користуванні державного підприємства. Відповідно до злочинного задуму директор держпідприємства мав відмовитися від права користування землею та звернутися до ГУ Держгеокадастру області з відповідною заявою. Після припинення права користування керівник ГУ Держгеокадастру області видав земельні ділянки наперед визначеним фізособам, які згодом продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми. Внаслідок таких дій державі заподіяно понад 123 млн грн збитків.

ЗМІ уточнюють, що мова йде про нардепа Роберта Горвата, члена групи "Довіра".

Раніше повідомлялось, що Апеляційний суд 11 жовтня розглянув скаргу на запобіжний захід нардепу від забороненої партії "ОПЗЖ" Нестору Шуфричу й залишив підозрюваного під вартою до 15 листопада.

Статті

Донецьк
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті