Депутат ОПЗЖ отримав підозру у державній зраді

Служба безпеки і Державне бюро розслідувань викрили на співпраці з рф чинного народного депутата України від забороненої проросійської партії «ОПЗЖ». Про це 24 липня повідомив пресцентр спецслужби, не називаючи  прізвища.

Проте, як повідомляють у ЗМІ та судячи із фото, мова йде про Олександра Пономарьова.

"Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада)", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що під час повномасштабного вторгнення рф цей депутат, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, добровільно пішов на співпрацю з агресором. 

Зокрема, перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки у місцевих «філіях» банківських установ рф, а також організував виробництво матеріальних цінностей та їх передачу російським окупаційним військам.

"За наявною інформацією, заводи фігуранта постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки рф і надавали техніку для облаштування ворожих фортифікаційних споруд. Коли ж народний депутат виїхав до Києва, то продовжив координувати підприємства, які допомагають ворогу у війні проти України", - розповіли у СБУ.

Зазначається, що під час невідкладних слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили електронні носії з доказами діяльності нардепа на користь рф. 

Вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу. Триває досудове розслідування для встановлення усіх обставин злочину.

Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми. Заходи проводилися за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті