Депортація росіян і "демонтаж" Кримського мосту. Данілов назвав 12 кроків щодо деокупації Криму

Програма з деокупації Криму складатиметься з 12 кроків - до неї ввійдуть також "демонтаж" Керченського мосту, депортація росіян і люстрація колаборантів. Про це 2 квітня у Facebook повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Російський гауляйтерський мотлох у тимчасово окупованому Криму щось надто розійшовся в істеричному z-припадку - то збираючись захопити Київ чи Одесу, то впадаючи в совковий маразм відродження "кримського смерша". Для цього московського сміття хочу дохідливо намалювати поки що широкими мазками, як Україна буде деокупувати Крим, де вони і їм подібні будуть цілями номер один", - заявив секретар Радбезу.

Також Данілов зазначив, що в РНБО вже розробляються основні кроки, які будуть застосовуватися під час деокупації півострова. Наразі вже розроблено 12 таких кроків.

"Крім кримінального переслідування за колабораціонізм і держзраду, розробляється люстраційний механізм персональної оцінки, яким, зокрема, визначається рівень відповідальності та ступінь залучення конкретних осіб, громадян України, мешканців Криму до підтримки діяльності окупаційних адміністрацій, що передбачає обмеження прав участі у виборах - обирати та бути обраними", - повідомив чиновник.

Окремо Данілов виокремив різних держслужбовців (судді, прокурори, працівники правоохоронних органів) та інших категорій осіб, які на 2014 рік перебували в штаті органів влади України, МВС, СБУ, МОУ, які після лютого 2014 року працювали в російських окупаційних структурах. Щодо цих людей українські суди визначать, чи підлягають вони кримінальній відповідальності. Але в будь-якому разі вони позбавляються державних пенсій, зокрема із забороною подальшого працевлаштування на роботу в держорганах та органах місцевого самоврядування України.

Крім цього, на громадське обговорення буде винесено питання щодо проєкту і місця розташування в Криму пам'ятника "російський військовий корабель йде на@уй". За словами Данілова, "з метою економії державних коштів може бути використаний п'єдестал пам'ятника затопленим кораблям у Севастополі".

"Громадяни Російської Федерації, які незаконно приїхали проживати на Кримському півострові після лютого 2014 року, повинні негайно залишити територію України у визначений законом термін", - додав Данілов.

Окрему увагу приділятимуть "пропагандистам-журналістам", а також медійникам та іншим "експертам", які сприяли окупації. Правочини, вчинені після лютого 2014 року, зокрема щодо нерухомого майна, визнаються. Право власності на майно залишається за громадянами України. Якщо майно привласнене або націоналізоване окупантами, воно повертається власникам.

"Важливо пам'ятати - будинки, квартири, земельні ділянки та інша нерухомість, придбані громадянами Росії в Криму, варті не більше ніж майбутнього Аксьонова або надії на вихід Константинова і подібного колаборантського мотлоху за умовно-достроковим звільненням", - додав Данілов.

"Транспортний перехід у місті Керч Автономної Республіки Крим демонтується з метою забезпечення повної свободи мореплавства в рамках програми відшкодування збитків", - заявив секретар РНБО.

Планується до реалізації комплексна програма "Детоксикація" - яка полягатиме в нейтралізації наслідків багаторічної дії російської пропаганди. Також буде створено документальну базу фактів російських злочинів проти українських громадян, які чинили опір окупації. Після звільнення півострова будуть негайно звільнені всі громадяни України (кримські татари й українці), яких переслідували за політичними мотивами.

"З огляду на місце і роль в ідеології рашизму, системі негативного міфотворення і переписування історії, так зване "місто російської слави" перейменовується в "Об'єкт № 6". Верховна Рада України пізніше ухвалює рішення про нову назву міста. Можливо, Ахтіар", - додав Данілов.

Зрештою, росія або "інше формування, яке претендуватиме на правонаступництво", забезпечить повну видачу всіх підозрюваних у державній зраді та інших кримінальних злочинах осіб, як громадян України, так і громадян росії, причетних до воєнних злочинів, скоєних на території нашої держави загалом і зокрема.

"Це повинно назавжди відбити будь-кому бажання навіть дивитися в бік московії або відкривати рота, раніше не подумавши, коментувати щось, що пов'язане з Україною", - додав Данілов.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО заявляв, що Крим можна звільнити тільки військовим шляхом.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті