Демонстрація протесту, але не повалення влади: Пригожин з'явився і виклав свою версію щодо цілей "походу на Москву"

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин після скасування "бунту" вперше прокоментував резонансні події останніх днів, заявивши, що це був несправжній протест, а його демонстрація. Про це він сказав в інтерв'ю своїй пресслужбі 26 червня.

За його словами, внаслідок інтриг, його "підрозділ" мав підписати контракт із Міноборони РФ, але найманці цього не хотіли. розформувати.

"У результаті інтриг, непродуманих рішень, цей підрозділ мав припинити своє існування 1 липня 2023 року. Зібралася рада командирів, яка довела всю інформацію до бійців. Ніхто не погодився підписувати контракт з МО РФ, тому що всі знають, що це призведе до повної втрати боєздатності.", - сказав Пригожин.

Він нібито навіть збирався вийти 30 червня колоною до Ростова і публічно передати техніку біля штабу Південного ВО, але по підрозділу завдали ракетного удару. 

"Не дивлячись на те, що ми не проявляли ніякої агресії, по нас було завдано ракетного удару, і одразу після цього відпрацювали вертольоти. Близько 30 бійців загинули, деякі отримали поранення. Це послужило тригером того, що негайно рада командирів ухвалила рішення висуватися негайно. Я заявляв, що ми не збираємося застосовувати агресію, але якщо по нас будуть наносити удари, то будемо давати відповідь", - розповів ватажок ПВК. 

Він також перерахував свої "досягнення" під час заколоту.

"Під час усього "Маршу", який тривав 24 години, одна з колон вийшла в Ростов, інша - у напрямку Москви. За добу ми пройшли 780 км, не було вбито жодного солдата на землі. Ми шкодуємо про те, що змушені були наносити удари по авіаційних засобах, але ці засоби кидали бомби і наносили ракетні удари. За цей час було блоковано та знешкоджено всі військові об'єкти, які знаходилися по дорозі. Не загинув ніхто з тих, хто перебував на землі. Серед бійців ПВК - кілька людей поранені, і двоє загиблих, які приєдналися до нас, військовослужбовці МО. Ніхто з бійців ПВК не примушувався до походу, і всі знали його кінцеву мету. Метою походу було не допустити знищення ПВК "Вагнер", і притягнути до відповідальності всіх осіб, які своїми непрофесійними діями здійснили величезну кількість помилок під час "СВО"", - виправдовується Пригожин. 

Він стверджує, що зупинити заколот його змусило небажання проливати багато крові і "друге - ми йшли для демонстрації свого протесту, а не для повалення влади в країні". Тому з такою легкістю прийняв пропозицію Лукашенка.

Пригожин також заявив, що його "марш" показав серйозні проблеми з безпекою в росії, і цинічно зазначив, що якби 24 лютого 2022 року ПВК була під Києвом, то завершила б так зване "сво" за три дні.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті