Демінери зі Швейцарії почали обстежувати на наявність вибухівки поля Донецької області

Фахівці "Швейцарського фонду протимінної безпеки" почали нетехнічне обстеження потенційно забруднених вибухівкою полів Донецької області. Про це повідомив у відеозверненні начальник ОВА Вадим Філашкін.

"Одну ділянку на деокупованих територіях вже обстежили. В першу чергу роботи ведуться по господарських землях, щоб почистити їх і повернути можливість їх обробляти", - розповів він.

За даними обласного департаменту земельних відносин, роботи з розмінування сільськогосподарських угідь на Донеччині в цьому році проходитимуть у три етапи. До першого увійшли 19 агропідприємств у восьми громадах.

Донецька область подала пропозицію до Мінагрополітики та Центру протимінної діяльності щодо розмінування 18,3 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь в 10 громадах. У результаті до плану на рік в регіоні включили 12,8 тисяч гектарів. Там працюватимуть три оператори протимінної діяльності — "Demining Solutions", "HALO Trust" та "Швейцарський фонд з протимінної діяльності".

Спершу очистять від вибухівки території, що менш забруднені та знаходяться далі від лінії зіткнення. У першу чергу проводитимуться роботи на 6,7 тисячі гектарів. Переважно це деокуповані громади — Святогірська та Лиманська.

Як повідомлялося, Україна отримала від ЄС систему для розмінування.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті