Демінери зі Швейцарії почали обстежувати на наявність вибухівки поля Донецької області

Фахівці "Швейцарського фонду протимінної безпеки" почали нетехнічне обстеження потенційно забруднених вибухівкою полів Донецької області. Про це повідомив у відеозверненні начальник ОВА Вадим Філашкін.

"Одну ділянку на деокупованих територіях вже обстежили. В першу чергу роботи ведуться по господарських землях, щоб почистити їх і повернути можливість їх обробляти", - розповів він.

За даними обласного департаменту земельних відносин, роботи з розмінування сільськогосподарських угідь на Донеччині в цьому році проходитимуть у три етапи. До першого увійшли 19 агропідприємств у восьми громадах.

Донецька область подала пропозицію до Мінагрополітики та Центру протимінної діяльності щодо розмінування 18,3 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь в 10 громадах. У результаті до плану на рік в регіоні включили 12,8 тисяч гектарів. Там працюватимуть три оператори протимінної діяльності — "Demining Solutions", "HALO Trust" та "Швейцарський фонд з протимінної діяльності".

Спершу очистять від вибухівки території, що менш забруднені та знаходяться далі від лінії зіткнення. У першу чергу проводитимуться роботи на 6,7 тисячі гектарів. Переважно це деокуповані громади — Святогірська та Лиманська.

Як повідомлялося, Україна отримала від ЄС систему для розмінування.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті