Данія взяла у музеях Leopard 1 для навчання українських танкістів

Данія для навчання українських військових взяла танки Leopard 1A5, які зберігалися у музеях. Танки виявилися у кращому технічному стані, ніж ті, що на складах. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Forbes.

Як зазначає видання, українські військові почали прибувати на навчання у травні. Данці взяли на себе відповідальність за перший етап їхнього тренування - базовий матеріал. Навчання проходить на полігоні в Німеччині і триває шість тижнів.

Після організації навчань українських танків виникло питання, де брати боєздатні машини, щоб провести стрільби. Більшість танків Leopard 1A5 через свій вік потребували ремонту, але навчання потрібно було проводити терміново. Тому Данія звернулася до трьох музеїв, де були танки Leopard 1A5.

Музеї позичили шість робочих танків, щоб тренування українських бійців розпочалося негайно. За даними ЗМІ, танки з музеїв виявилися у кращому технічному стані, ніж ті, що залишилися на складах.

Нагадаємо, Данія відправила до України перші відремонтовані "Леопарди. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті