Данія у кооперації з трьома країнами купить Україні самохідні гаубиці Caesar

Данія сповістила про передачу Україні 16-го за відліком пакета військової допомоги на суму понад 216,2 мільйона євро. В основі траншу будуть самохідні артилерійські системи, боєприпаси. Мова йде про гаубиці Caesar, самохідні 120-мм міномети та боєкомплекти до них. Про це повідомило fmn.dk, - пише сайт 24tv.ua.

Це частина того, що Данія співфінансує з цим пакетом пожертвувань Україні разом з Францією, Естонією та Чехією.

"Артилерійські та мінометні системи дуже затребувані Україною. Цим пакетом пожертв ми робимо значний внесок у боротьбу за свободу України у формі як додаткових артилерійських систем CAESAR, так і супутніх боєприпасів. Пожертви зроблені у співпраці з нашими союзниками та надсилають важливий сигнал про те, що ми стоїмо за Україною на широкому фронті", – сказав міністр оборони Троелс Лунд Поульсен.

Про кількісний розмір пакета і його номенклатуру у повідомленні не йдеться, вказана лише сума - 2,3 млрд крон. Це в конвертації 216,2 мільйона євро, тобто 9,1 млрд гривень. Кошти частково будуть використані в складчину на придбання уже згаданих вище "Цезарів" та іншого.

Данія не вперше практикує кооперацію у придбанні різних видів озброєнь і техніки для України. Так, три місяці тому міністерства оборони Данії та Швеції підписали Декларацію щодо підтримки України та її армії у сфері бойових машин й передачу Києву додаткових 20 бронеавтомобілів CV 90. В той проєкт Данія вкладає приблизно 240 млн євро.

Також торік Данія та Норвегія скооперувалися й передали Україні 9 тисяч снарядів, порохових зарядів і вогнепальних труб. Окрім цього сама Данія окремо пожертвувала ще 1500 артилерійських снарядів і 500 гранат.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті