Данія та Швеція передадуть Україні БМП CV90 на $263 мільйони

Міністри оборони Швеції та Данії підписали спільний лист про наміри закупити для України шведські БМП CV90 на суму 1,8 млрд данських крон ($263 млн). Про це повідомляє прес-служба уряду Швеції 18 грудня.

"Данія на початковому етапі зробить фінансовий внесок у розмірі 1,8 млрд данських крон, а Швеція підтримає закупівлі в рамках угоди, підписаної між Шведською адміністрацією оборонного майна (FMV) та Україною в липні цього року. Лист про наміри означає, що сторони працюватимуть над закупівлею додаткових бойових машин 90 (CV90) для України, що посилить загальну спроможність Збройних сил України", - зазначається у повідомленні.

Також у прес-службі додали, що протягом року Швеція передала 50 ББМ CV90, які "зарекомендували себе як дуже ефективні та високо оцінені в Україні".

Як повідомлялось раніше, у Повітряних Силах очікують отримати разом з F-16 також шведські винищувачі Gripen.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті