Дали "задній хід". У Грузії відкликали законопроект про "іноагентів" після масових протестів

Політрада "Грузинської мрії", "Сили народу" та парламентської більшості відкликала закон "Про прозорість іноземного впливу", що спричинив масові протести в Грузії. Про це мовиться у спільній заяві "Грузинської мрії", "Сили народу" та парламентської більшості, повідомляє "Еспрессо".  

Стверджується, що між політрадою та парламентарями тривали дискусії щодо політичних процесів, пов'язаних із законом "Про прозорість зовнішнього впливу".

"Ми бачимо, що прийнятий законопроєкт викликав розбіжності в думках у суспільстві. Машина брехні змогла виставити рахунок у негативному світлі та ввести в оману певну частину громадськості. Законопроєкту наклеїли брехливий ярлик "російського права", а його прийняття в першому читанні в очах частини громадськості подали як відхід від європейського курсу", - зазначили в тексті.

Так, грузинська влада звинуватила "радикальні сили" у залученні молоді до "незаконної діяльності" та подякувала "героїчним правоохоронцям", які намагалися розігнати мирні акції протесту.

"Враховуючи все вищевикладене, як влада, відповідальна перед кожним членом суспільства, ми вирішили беззастережно відкликати підтриманий нами законопроєкт без застережень. Коли емоційний фон спаде, ми краще пояснимо суспільству, для чого був законопроєкт і чому важливо було забезпечити прозорість іноземного впливу в нашій країні. Для цього ми розпочнемо зустрічі з населенням і донесемо до широкої громадськості правду про кожну деталь справи", - резюмували в заяві.

Як раніше повідомлялося, у Тбілісі поліція застосувала сльозогінний газ і водомети для розгону акції протестувальників проти скандального закону про "іноагенти". 

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті