Чорноморський флот РФ не зможе вийти з Чорного моря, хіба що в Азовське - Міноборони

Чорноморський флот рф опинився практично у пастці, і навіть за бажання вивести його з Чорного моря росія не має такої можливості. Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк в коментарі "Укрінформу".

Саме так вона відповіла на запитання, чи може рф почати виводити кораблі у зв’язку зі збільшенням кількості «бавовни» в Криму та через побоювання росії втратити свій флот.

За словами Гуменюк, окупанти можуть хіба що розосереджувати його по всій акваторії Чорного моря.

«Якщо дивитись географічно, виведення таких одиниць для них зараз можливо хіба що в Азовське море. Але там не всюди дозволять глибини проходити тому корабельному складу, який в них є в Чорному морі. Виходити ж з Чорного моря через Босфор їм не дозволить міжнародне законодавство і вжиті санкції», – зазначила Гуменюк.

Відповідаючи на запитання, чи можна сказати, що вони перебувають у своєрідній «пастці», вона наголосила: «Певною мірою так. Але вони можуть використовувати всю акваторію Чорного моря для розосередження свого корабельного складу для того, щоб це було для них безпечно, як вони одразу обрали безпечну відстань і поки що вважають її такою в 100 морських миль від контрольованого Україною берега», – пояснила речниця.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті