Членство України в НАТО стане гарантією безпеки в Європі - МЗС Польщі

На Вільнюському саміті Альянсу має бути ухвалено рішення щодо політичної і практичної інтеграції України з Альянсом. Про це заявив речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна, - повідомляє Укрінформ.

За його словами, Польща була, є і буде сильним прихильником якнайшвидшого членства України в НАТО. 

“Лише членство України в Північноатлантичному альянсі стане гарантією довгострокової стабільності та безпеки в Європі” ,- зазначив Ясіна.

Він зауважив, що в Польщі усвідомлюють: позицію Варшави, на жаль, поділяють не всі союзники в НАТО.

“Тому ми робимо все можливе, щоб розвіяти сумніви тих столиць, які воліли б відкласти євроатлантичну інтеграцію Києва на невизначене майбутнє. Водночас ми не можемо уявити собі сценарій, за якого на Вільнюському саміті не було б ухвалено рішень, спрямованих на поглиблення інтеграції Україна-НАТО як у політичному, так і в практичному плані”, - підкреслив речник МЗС РП.

Як повідомлялося, у липні 2023 року у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО, під час якого Україна розраховує отримати більш чітку позицію союзників щодо майбутнього членства країни в НАТО та почути певні гарантії безпеки на час, поки цей намір щодо членства в НАТО не стане реальністю.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті