Чотирьох псевдопрокурорів зі Старобільська судитимуть за колабораціонізм

За колабораціонізм судитимуть чотирьох окупаційних псевдопрокурорів зі Старобільська на Луганщині. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 13 серпня.

"За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Старобільської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно місцевих жителів за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України)", – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що в березні 2022 року обвинувачені перейшли на бік країни-агресора та почали співпрацю з представниками окупаційних правоохоронних органів.

"В умовах воєнного стану вони розпочали роботу на псевдопрокурорських посадах у незаконно створеній "прокуратурі Старобільського району генеральної прокуратури ЛНР", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що псевдопрокурорами при окупаційній владі РФ стали троє колишніх помічників суддів Старобільського районного суду, ще один підозрюваний у минулому мав досвід роботи на посаді прокурора.

Обвинувачені оголошені у розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Раніше повідомлялось, що в окупованому Старобільську вибухнуло авто, в якому знаходився колаборант.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті