Четверо західних генералів допомагатимуть українській Теробороні

Світовий Конгрес Українців (СКУ) представив чотирьох генералів у відставці, які сформували Стратегічну консультативну раду (СКР). Про це повідомляє "Мілітарний" 23 липня.

Як повідомляється, Стратегічна консультативна рада надаватиме СКУ підтримку та консультації у рамках кампанії "Unite With Ukraine".

Рада поставила за мету забезпечити 100 000 бійців Територіальної оборони першочерговими засобами захисту.

Військові експерти об'єдналися на базі фандрейзингової платформи Світового конгресу українців "Unite With Ukraine".

До команди з безпрецедентним досвідом у веденні війни та стратегічному плануванні увійшли:

Генерал у відставці Рік Хіллієр, ексголова штабу оборони Канади, голова Стратегічної консультативної ради,

Генерал у відставці Уеслі Кларк, колишній Верховний головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі,

Генерал у відставці Девід Петреус, екскомандувач Центрального командування США та сил США та НАТО в Іраку та Афганістані, колишній директор ЦРУ,

Генерал у відставці Дік Лодервійк Берлійн, екс-керівник Генерального штабу Нідерландів.

"Компанія Unite With Ukraine вже передала на фронт частину життєво необхідного спорядження, і ми виконані рішучості продовжувати цю місію, щоб захисники України перемогли російську армію", – сказав генерал Хіллієр.

Девід Петреус, екскомандувач Центрального командування США та сил США та НАТО в Іраку та Афганістані, колишній директор ЦРУ зазначив:

"У цей вирішальний час світ має підтримувати видимість, обізнаність та підтримку українських сил та українського уряду. Тримати цю конкретну війну на перших сторінках наших газет та повідомлень у соціальних мережах", - розповів Петреус.

Він додав, що озброєння України має лише покращуватись.

"Я твердо переконаний, що ми маємо виступати за надання всього, що вони можуть ефективно використати, щоб захистити свою країну та повернути її собі від росіян", - наголосив екс-директор ЦРУ.

Нагадаємо, Світовий Конгрес українців об'єднує 20 млн українців у 133 країнах світу. Організацію було засновано 1967 року в Нью-Йорку під назвою Всесвітній конгрес вільних українців (ВКВУ).

Як раніше повідомлялося, 11 червня президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє спрямовувати підрозділи територіальної оборони ЗСУ на фронт та виконувати там бойові завдання.

Статті

Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Луганськ
20.04.2024
19:37

«Ця війна не схожа на жодну іншу»: Україна продовжує напрацьовувати досвід психологічної підтримки поранених і тих, хто повернувся з полону

«Правду кажучи, мені не хочеться знов про все це згадувати… Так, я визнаю, що потребую допомоги психолога. Але зараз мені її не надають»
Всі статті