Чеське держпідприємство розпочинає ремонт танків Т-64 для України

Чеське державне підприємство VOP CZ у місті Шенов (Нови Їчин) найближчим часом розпочне ремонт танків Т-64 для української армії. Про це повідомляє "Чеське радіо"

Машини, які багато років перебували на зберіганні, після модернізації відправляться безпосередньо на фронт - в Україну, що протистоїть російському вторгненню.

Контракт було укладено на основі меморандуму, підписаного між VOP CZ і українським державним концерном "Укроборонпром" у лютому 2023 року. Міноборони Чехії вказує, що кількість відремонтованих танків не може публікуватися з міркувань безпеки.

За словами директора VOP CZ Марка Спока, танки радянського виробництва потребують повного демонтажу, заміни багатьох запчастин і відновлення боєздатності.

"Загалом модернізація відбуватиметься під технічним наглядом фахівців з української сторони, з урахуванням її безпосередньої участі в процесі. Танки будуть оснащені засобами оптичної системи спостереження, поліпшеною системою зв'язку тощо", - повідомив директор підприємства.

За його словами, останніми тижнями працівники VOP CZ відвідали заводи "Укроборонпрому" в Україні для налагодження співпраці.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті